Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ELDORADO GO HOME!


ELDORADO GO HOME!
Συλλαλητήριο Τρίτη 19/9, 18:00, Καμάρα

Από την πρώτη στιγμή που η Eldorado Gold απείλησε να κλείσει την «επένδυσή» της και να φύγει, η αντιπολίτευση της ΝΔ και τα εντεταλμένα ΜΜΕ ξεκίνησαν μια εκστρατεία ψεμμάτων. Δημοσιογράφοι-εκπρόσωποι τύπου της εταιρείας αναπαράγουν ολημερίς τερατολογίες, φουσκώνουν καθημερινά και περισσότερο τον αριθμό των θέσεων εργασίας και τα χρήματα που υποτίθεται πως συνεισφέρει η εταιρεία στην οικονομία.

Εμείς γνωρίζουμε πως πίσω από τη μαγική λέξη «επένδυση» που χρησιμοποιείται ως πανάκεια, κρύβεται μια λεηλασία. Μια εταιρεία που πήρε τις εκτάσεις στη Χαλκιδική για ένα κομμάτι ψωμί, που ληστρικά κερδίζει χωρίς να πληρώνει φόρους, που καταστρέφει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους του τόπου, που απειλεί να αφήσει άνεργους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στη γεωργία, τη μελισσοκομία, την αλιεία, τον τουρισμό, την κτηνοτροφία και όλα τα συνεργαζόμενα επαγγέλματα στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Απέναντι τους έχουν μια κυβέρνηση που, παρότι ισχυρίζεται πως ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, έχει παραχωρήσει τις περισσότερες άδειες στην εταιρεία από οποιαδήποτε προηγούμενη. Μια κυβέρνηση που δηλώνει πως αναζητά ένα συμβιβασμό, μια ακόμα «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» με την Eldorado Gold. Αυτή τη στιγμή, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, απέναντι στον ωμό εκβιασμό της εταιρείας και την πίεση ντόπιων και διεθνών παραγόντων.

Απέναντι σε όλα αυτά, η απάντησή μας είναι απλή: Να φύγουν! Να σταματήσουν τώρα και οριστικά οι εξορύξεις σε όλη τη Χαλκιδική, να ακυρωθούν τα σχέδια για νέες εξορύξεις σε Μακεδονία και Θράκη. Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, δεν αναθέτουμε τους αγώνες μας σε καμία κυβέρνηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά, μέχρι να φύγει η εταιρεία και να μην έρθει άλλη!

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ – ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


Η Επιτροπή συνδριάζει στο χώρο της, Σωκράτους 14, κάθε Δευτέρα στις 19:30
Facebook: https://www.facebook.com/epitropiagonathessantigold/
Twitter: https://twitter.com/ThessAntigold
email: epitropi.agona.thess.antigold@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου