Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου για τη γενική απεργία στις 04/02


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ συμμετέχοντας εδώ και χρόνια μαζί με χιλιάδες άλλους λαϊκούς ανθρώπους στο κίνημα ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού, εκφράζει τη συμπαράστασή της στις λαϊκές κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα και προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην υλοποίηση των νέων μέτρων , τα οποία -συμπληρώνοντας τα παλιότερα – θα ξεριζώσουν ό,τι απέμεινε ακόμα απ’ τα ασφαλιστικά κ.ά. δικαιώματα του λαού μας.

Οι χιλιάδες των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, εκφράζουμε με τον αγώνα αυτό την αγωνία μας για επιβίωση, εκφράζουμε την άρνησή μας στις πολιτικές που μας θέλουν –ιδιαίτερα τη νεολαία – σύγχρονους σκλάβους.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα μιας χούφτας ισχυρών του πλούτου εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των πολυεθνικών σε βάρος των αναγκών του λαού μας. Είναι αυτοί οι ίδιοι που σχεδιάζουν -και υλοποιούν –το ξεπούλημα του τόπου μας και του πλούτου που αυτός έχει. Αυτοί που προωθούν τις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού (και όχι μόνο) σε όλη τη Β. Ελλάδα. Στη Χαλκιδική, στη Θράκη, στη Δράμα, στις Σέρρες, στο Κιλκίς κ.α. Αυτοί που σχεδιάζουν να κάνουν μια μεγάλη ‘’αρπαχτή’’ με κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων, που όμως θα αφήσει πίσω της την απόλυτη καταστροφή. Θα στραγγίσουν τον τόπο από τα νερά και θα δηλητηριάσουν με αρσενικό , αμίαντο, κυάνιο και άλλα τοξικά, τον αέρα, τη γη, τη θάλασσα, τα νερά. Η Θεσσαλονίκη θα γίνει αποδέκτης τόνων τοξικών αποβλήτων. Οι συνέπειες στον αγροτικό τομέα, την κτηνοτροφία, την αλιεία, τη μελισσοκομία, την εκμετάλλευση του δασικού πλούτου, τον τουρισμό, τη μεταποίηση και κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα θα είναι μόνιμα καταστροφικές. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν μόνιμα με αρνητικές συνέπειες και στο ασφαλιστικό.

Οι προσωρινές θέσεις εργασίας που τάζουν αυτού του είδους οι πολυεθνικές (π.χ. Eldorado Gold) και οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες (π.χ. Μπόμπολας), δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσωρινά μεροκάματα για το γκρέμισμα του ‘’σπιτιού μας’’, την καταστροφή του τόπου μας. Γι’ αυτό δε θα έπρεπε κανένας εργαζόμενος να ταυτίζει τις ανάγκες του με τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ καλεί όλους τους φίλους του κινήματος να κατεβούνε στο δρόμο για να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των χιλιάδων διαδηλωτών στην απεργία στις 4-2-2016.

-ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ –ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

-ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

-ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Γι’ αυτό: ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4-2-2016 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


1 σχόλιο :

  1. ένα μήνυμα που κυκλοφορεί στο fb ...ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΚΕΙ, ΒΡΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;

    Ποια γαμημένη Αρχή έδωσε άδεια να ψεκαστει η "επιμαχη περιοχή" της Χαλκιδικής με RoundUp;

    Ποιο κάθαρμα ψεκαζει;

    Υπάχουν "αγριοχορτα" και ξαφνικα τους επιασε πρεμουρα μην θεριέψουν;

    Ποιός θελει να καταστρεψει τα μελισσια ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ώστε να μην εξεγερθουν "αργοτερα" οι εκατονταδες μελισσοπαραγωγοι;

    (Οπου να ναι θα πεσουν οι φερετζεδες κι οι πολυποθητες αδειες θα δοθουν - συμφωνα με το σχεδιο- για να γεμισει η περιοχή αρσενικο και Θανατο)

    Κουφαλιτσες "οικολογοι": Σε καλή μερια τα "δωράκια" που πηρατε για να κανετε μοκο...

    Τώρα να σας δώ!

    Δ. Χοϊδάς (3-2-2016)

    ΑπάντησηΔιαγραφή