Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Σε Ελλάδα και πΓΔΜ, αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

 


Η συζήτηση που γίνεται αυτή την περίοδο για το όνομα της πΓΔΜ, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από τους πραγματικούς μας αντιπάλους. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην Καναδική Eldorado που απειλεί την ακεραιότητα του τόπου μας, και αντίστοιχα οι κάτοικοι της πΠΓΔΜ αγωνίζονται να σώσουν τον τόπο τους από την Καναδική Euromax Resources και άλλες εταιρείες.

Απ’ τη Χαλκιδική, στο Κιλκίς, στη Strumica, οι πολυεθνικές δεν ενδιαφέρονται για τα σύνορα, όπως δεν ενδιαφέρονται για τα δάση και τα νερά. Κοιτάνε μόνο τι υπάρχει κάτω από τη γη και πόσα θα κερδίσουν. Στον αγώνα ενάντια στις πολυεθνικές που λεηλατούν τη γη μας, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι στην Ελλάδα και την πΓΔΜ δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Έχουμε ήδη βρεθεί μαζί στους αγώνες και θα ξαναβρεθούμε στους επόμενους, γιατί πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη και η σύνδεση των κινημάτων είναι σημαντική αν θέλουμε να νικήσουμε. Οι μαριονέτες των Καναδών σε κάθε μεριά των συνόρων μπορεί να θέλουν να εμφανίζονται ως πατριώτες και υπερασπιστές του τόπου.

Δεν μας ξεγελούν όμως.

Οι πολυεθνικές τρίβουν τα χέρια τους όταν “σκοτώνονται οι λαοί, για τ’ αφέντη το φαΐ”. Εμείς βάζουμε πάντα απέναντί τους την αλληλεγγύη των κινημάτων και την πραγματική υπεράσπιση του τόπου μας.

 Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
σκιτσογράφος: John Antóno

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου